Lesz-e Supernatural 6. évad?

supernatural_testverek300.jpgNaná és szerencsére. Eljutottam az ötödik évad végéig (a magyar tévénézők valahol a második évad végénél állhatnak, rághatják körmüket, üthetik házi Bibliájukkal a homlokukat, hogy vajon mikor jön a harmadik évad és melyik csatornán, a magyar feliratú DVD megjelenésről pedig ne is beszéljünk – szóval ezért élnek a torrentoldalak), és a legnagyobb sajnálatomra az ötödik évad vége pont olyan volt, mint egy sorozatzáró epizód… egészen az utolsó négy másodpercig. Ez a négy másodperc azonban nem jelentette azt, hogy lesz folytatás, és én – pláne azok után, hogy a Flash Forward úszott, meg egy csomó sorozat úszott, amit kedveltem – elkedvetlenedtem, hogy megint egy kedvenccel kevesebb.

Aki látta, tudja, miről beszélek. Az 5/22. epizód egészét a végzet és a befejezés szelleme lengi körbe, a történetnek narrátora van, a narrátor levonja a megfelelő következtetéseket és kimondja (leírja) a végszót. A fenébe is, gondoltam, most rögtön megnézem, hogy a sorozat lezárult-e vagy sem… és meglepve láttam, hogy a CW csatorna berendelte a hatodik évadot is.

Meglepő dolog történt ugyanis: a 18-34 éves női korosztály körében nőtt a Supernatural nézettsége, annak ellenére, hogy ez már az ötödik (!) évad. A nézettség pedig az isten (Castiel is hódol előtte), és a csatorna vezetői hívő lelkek, tehát Dean és Bobby visszajönnek. Csak sejtem, hogy Sam is…

Szóval lesz hatodik évad, még akkor is, ha Erik Kripke kifáradt, illetve hát ő lezárná a történetet. Én örülök, hogy valaki (Sera Gamble forgatókönyvíró) átveszi, és szerintem még milliók örülnek, mert a Supernatural az utóbbi idők egyik legremekebb sorozatává nőtte ki magát. Figyelmébe ajánlom a hazai filmszakma tagjainak, ugyanis nincsenek benne monstre jelenetek, lezuhanó angyalok, elnyelt városok, kiömlő tengerek, rohamozó démonok (a negyedik évad Lucifer kiszabadulásával ért véget, az ötödik évad mégsem tobzódott CGI-képekben, megoldották a forgatókönyvírók és rendezők minimális trükkökkel az Armageddon közeledtének ábrázolását), mégis végigizgulható huszonkétszer háromnegyed óra.

Ilyet kell csinálni, skacok. Hajrá Padalecki, hajrá Ackles.21 Comments

 1. Tényleg jó volt. Bár én egy kicsivel több CGI-vel is megbékéltem volna, hiszen ez azért mégiscsak egy évad(majdnem sorozat)záró. A fórumok jelenleg Chuck személyével kapcsolatos vitáktól pezsegnek.

 2. Avatar of sheenard

  Hááát, Chuck-ról már akkor megtudtunk dolgokat, amikor a Winchesterek sehol nem voltak mellette, szóval, ha következetes a storyliner, akkor Chuck nem égi, legfeljebb megszerzett valami tudást, ami égi.

  Engem jobban izgat a hatodik évad történése, főképp a THE END leírása után… Családegyesítés és Isten keresése?

 3. Nem lesz ilyen egyszerű, legalábbis szerintem. M. Luci helyett bennragadt a ketrecben, így az szabadon garázdálkodhat, hisz apuci nagyjábol tojik az egészre (ahogy Dean egy jövőben járkálós részben bele is fut a fehéröltönyös testvérébe apokalipszisföldön.)

 4. Avatar of sheenard

  Spoiler-veszély

  Nem egyértelmű, hogy Sam vagy Lucifer áll a háznál. Lucifer és Mihály együtt tűntek el a mélyben, Mihály nem kiváltotta az ördögöt, hanem mellé záródott. Apokalipszisföldön meg – ha jól emlékszem – Castiel ember volt. Nos itt viszont ő az égiek következő fővezére. Szóval az a jövő már nem jövő.

 5. Szerintem zseniális volt a vége, bár az 5. évadban akadtak gyengébb részek bőven. Tetszett, hogy Kripke elszórta a morzsáit az évadok alatt, és a végére (majdnem) minden puzzle a helyére került.

  Kiváncsi leszek miről fog szólni a hatodik évad, állitólag teljesen más irányba viszik el a storyline-t, azaz nem lesz vadászgatós/istenes/démonos. Akkor mi a frász?

 6. Sheenard, akkor te is kikockáztad a végejelenetben Sam arcát, vajh nem árulja-e el egy apró grimasszal, ki lakozik benne? :D

  Mihály a ketrecben teoriámat továbbra is fenntartom. Luci az egyetlent (jó, a másodikat), aki keresztbe tehetne neki, jó mélyre zárta, így megölnie sem kellett. Két legyet egy csapásra, a gonosznak sosem volt ilyen jó dolga. Castiel pedig még “pimpelve” sem ellenfél.
  A hatodik évad szerintem Lucifer tombolásáról – Isten kereséséről, Mihály kiszabadításáról, Dean végzet elfogadásáról – Isten kereséséről fog szólni.

 7. Azt tudjuk, hogy lent máshogy telik az idő – az a grimasz más is lehetett. Az eredeti Samtől kezdve a megváltozott Saman keresztül egy angyal vagy maga Lucifer is – amit ugye ki kell logikusan találni (szerintem), hogyan nyílhat ki egy mágikus ketrec.

  Mellesleg a Crowley-féle dolog nem lett lezárva… legfeljebb kikockázható, mi van Bobbyval.

 8. Kikockázás? Szép… Ti soha nem olvastok, csak írtok? No meg kombináltok… ez látszik.

 9. Én úgy értelmeztem a záró kockákat, hogy Isten próbája volt az egész, de ezúttal nem az embereket, hanem első gyermekeit, az angyalokat teszteli, és mivel ők elbukták az összes isteni eszmét, és második gyermekei, az emberek kellettek hozzá, hogy helyes mederbe siklassák az eseményeket, ezért Isten levonta a következtetést, h későbbi gyermekeinek van nagyobb létjogosultsága, és ezért adott erőt Sam-nek felülkerekedni Luci-n, és az ő “díját” – amit egy korábbi beszélgetésben még hiányolt is Sam, azt hiszem – láthattuk abban, h Isten szabaddá tette Sam-et, miután ő bizonyította erkölcsi tisztaságát és áldozatkészségét. Ez utóbbi ugyanis ha jól tudom, a legnagyobb emberi erény, az empátia, vagyis, ha Isten teremtette az emberiséget, akkor nyilván ezen erényünk a legkedvesebb számára.
  Persze ez a: egy rendkívül ego(humán?)centrikus, vallásos megközelítés, és b: akkor tevődött ez a kép bennem össze, mikor még azt hittem, h ez sorozatzáró rész volt.
  Valami hasonlót gondolok most is, de kombinálni nem merek azzal kapcsolatban, h ezt hogy lehetne folytatni. Nagyon kedvelem ezt a sorozatot, de úgy érzem, ez tökéletes befejezés lett volna, hagyott elég gondolkodni valót is, ahogyan azt pl. ebből a bejegyzésből is látni, stb. Nagyon félek, h aki átveszi a sorozatot esetleg nem fogja megütni a mércét, az SG1 is csak a 7. évadig volt SG1, azután már másik sorozatként gondolok rá, h védjem a szám ízét.

 10. Szerintem egyszerűen zseniális volt a befejezés, még isten kiléte is lelepleződik, bár Sam megjelenése a végén nem illik bele a képbe, és ezért várható a folytatás…

 11. Avatar of sheenard

  Én nehezen szakadok el a kedvenc sorozataimtól, tehát örülök a hatodik évadnak. Ráadásul (mint író) eljátszom a gondolattal, hogyan lehetne tovább vinni a sztorit – szeretem azt is, ha fejre állítják azt, ami addig történt…

  A bajom az, hogy sorozatok tucatjai vannak már, amiknek szerettem volna / szeretném látni a folytatását. Firefly, John Doe, Flash forward, 24, SGA, The Dresden-files, Life on Mars, Eli Stone, TSCC…

  Szerencsére a Primeval és az Eureka folytatódik még…

 12. Avatar of Annatar

  A Life on Marsnak van folytatása, sőt valódi befejezése. No persze nem az amerikai verzióról beszélek, hanem az eredetiről. A folytatásnak meg az a címe, hogy Ashes to Ashes. A hétvégén volt a sorozatzáró, és egyszerűen tökéletes volt. Így kell egy sorozatot lezárni.

 13. Annatar: igen, tudom. A baj az, hogy az amerikai verziót kedveltem meg. Az angolból ugyan csak pár percet láttam, de nekem túl “angolos” volt, itt most a jelző rossz értelmében véve.

 14. Avatar of Annatar

  Én meg csak a pilotot láttam az amerikaiból, és szánalmas volt az angolhoz képest… Szerintem az a baj, hogy kevés angol sorozatot nézel ;)

 15. Ó, talán mert unalmasak vagy ripacsok :P

  Na jó, nem akarok általánosítani, de más a szerkezetük, és annyira nem dobnak fel. Az meg, hogy az angol Life on Mars-ban a futballhuligánok a témája egy epizódnak, az amerikaiban meg a faji és egyéb előítéletek, azért valamennyire jelzik, melyik az, amelyik lényegesebb problémát villant fel.

  Nem is szólva arról, hogy Harvey Keitel zseniális, és mindenki más is.

  Csak az a vég, azt tudnám feledni (de legalább lezásrták – nyilván, ha van a sorozatnak kifutása, nem ezzel fejezik be).

 16. Avatar of Annatar

  Unalmasak? Nem tudom, láttad-e az eredeti LOM-US pilotot, én kb. a feléig bírtam nézni, aztán letöröltem. Dögunalom, és a hangulata is valahol a béka hátsója alatt. A színészcserék és átírás után jobb lett, viszont majdnem ugyanolyan, mint a brit verzió. Ennek így mi értelme volt? Ami pedig a lényeges problémákat illeti, a brit eredetiben is fel lett dolgozva a faji és nemi előítélet… És Philip Glenister is zseniális. És ő volt előbb Gene Hunt ;) Harvey Keitellel csak mázlijuk volt a készítőknek, hogy sikerült megszerezniük, miután Colm Meaney nem vált be a szerepre. Ráadásul nem okozott csalódást sem a LOM, sem az A2A vége :P

 17. Lehet, hogy mázlijuk volt vele, de nem “csak” mázli volt az :)

  Hogy lehet azzal véleményezni egy sorozatot, hogy a castingnak csak mázlija volt az egyik főszereplővel? :P

  Nem láttam a pilotot, de a 17 részes sorozatnak voltak zseniális epizódjai, a brit affektálás nélkül. Bár Gergő is brit-mániás, vele is lejátszottuk, hogy utánérzés-amerikai vagy sznob-angol.

  :)

 18. Avatar of Annatar

  Mondjuk ezzel még jobban jártak, mint a Blackpool remake-jével, ami annyira gáz volt, hogy két rész után le is vették a műsorról :P

 19. Sziasztok!

  Az angol verizójú LOM-ot hogy néztétek? Angol, vagy magyar felirattal?
  Ajánlom magyar felirattal végignézni mindkét évadot, mert ha valaki
  csak belekukkant az angol szövegbei, abból nem lehet messzemenő
  következtetéseket levonni.
  Az meg hogy minden ország a maga nyűgjét-baját elemzi és aköré építi a
  történeteit, szerintem nem gond. Az angol suburb részek és a problémák
  akár hasonlíthatnának a magyar viszonyokra is, nem?

  Üdv, b.

 20. Elmondanám,már magyarországon is végig láttuk az ötödik évadot is,szal várjuk nagy lelkesedéssel a hatodikat,bár kérdéses mit tudnak kihozni belőle,ennek ellenére nem tudjuk,csak sejtjük pl ki lehet Isten,örülünk samnek,de mi lesz a következőekben…. Nos a hírek szerint 2010 ősszel megtudjuk gyerekek!!!!

 21. hello mindenkinek én szeméy szerint ugy folytatnám a 7.-et hogy isten meg akarja ölni a kaszás és ehez külömbözö (ajtokat kell kinyitnia)
  itt van pár ötletem :
  megölni mihályt
  kiszabadítani Lucifer(megmagyarázná mért nem ölte meg i mint hogy verembe vetete volna Deanel meg Sammel)
  meg kell ölni Csákot(ugy ölné meg végül hogy az ereklye kis részét maába olvasztaná mondjuk 20% hatékonysággal)
  aztán visza térhetne még a sorozatba például az az angyal csaj (castiel újra élesztené deannek személyes testörségek )
  Sam kaphatna valami plusz képességet például csertölgy tudna erőt lopni(személyváltozás mellékhatással)
  dean örlödne a család(felajánlaná neki lucifer hogy beholdoltatja a kaszást ha szabadon engedik és békében élhet föld 50%ka)és a helyes út között(megszerzik xxy pengéjét mivel megölhetö bármi ám ehez 20 ajtóból 10et kikel nyitniuk

  ez kb 2évadbalen
  utirat mini kis részekben pedig crowlere vadásznak

Leave a Reply

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>